DÁREK K OBJEDNÁVCE OD 1200 Kč. DOPRAVA ZDARMA OD 1500 Kč.

Stinné stránky ovoce se projeví hlavně v létě: mrkněte, jak na ně vyzrát

Ovoce je plné vitamínů, minerálů a osvěžující chuti, kterou oceníte zejména v horkých dnech. Dalo by se říct, že v létě je tahle potravina přímo ideální. První zdání ale může klamat. Kromě řady benefitů má totiž ovoce i své stinné stránky, které se právě v létě projeví ze všeho nejvíc. Pojďte se s námi mrknout, jak na ně vyzrát. 

Nechcete strávit léto v posteli? Nezapomínejte na denní dávku ovoce 

post-img-5

Ovoce je samozřejmě důležité konzumovat celoročně, nejen v létě. Každodenní dávka téhle šťavnaté pochoutky je totiž skvělou prevencí civilizačních onemocnění a nezbytností pro podporu vaší imunity. V létě byste však na zařazení dostatečného množství ovoce do svého jídelníčku měli myslet ještě o dost víc.  

Zejména horké dny, kdy na každém rohu jede klimatizace na plné obrátky, jsou totiž pro vaši imunitu pořádnou zkouškou. Prudké výkyvy teplot spojené s přechodem z rozpálené ulice do klimatizované budovy nebo auta a zase zpátky, zkrátka lidskému tělu nesvědčí. Pokud váš imunitní systém nebude dostatečně silný, můžete za ně velmi brzy zaplatit nepříjemným nachlazením. 

Kromě podpory imunitního systému pomůže ovoce ochladit váš organismus i doplnit vašemu tělu potřebné vitamíny a minerály, které ztrácíte v parných dnech pocením. A v neposlední řadě je také skvělým zdrojem rychlých cukrů pro vaše svaly během letních aktivit. Porci ovoce byste si tedy neměli zapomínat přibalit ani na výlet, na koupaliště nebo třeba na svačinku dětem na hřiště.

Stinné stránky ovoce, které vás v létě můžou potrápit 

I přes nesporné výhody, které ovoce přináší, nepatří tahle šťavnatá pochoutka v létě mezi úplně nejpraktičtější potraviny. Zatímco v obchodě nebo na trhu, kde ovoce kupujete, vypadá každý kousek dokonale čerstvě a lákavě, sotva ho doma vyložíte na stůl, začíná pozvolna na své lákavosti ztrácet. Banány, které by se neměly kvůli ztrátě chuti skladovat v lednici, hnědnou, jahody i v lednici už po dvou dnech měknou a nahnívají, broskve se mění na kaši.  

Chřadnoucí ovoce nebo jeho zbytky v odpadkovém koši naplní posléze váš domov nelibou vůní. Ta navíc rychle přiláká celou letku nezvaných hostů v podobě octomilek, kterým už se od vás nebude chtít jen tak pryč.  

Toto ovoce a zelenina do lednice nepatří:

  • Banány a avokádo
  • Citrusy a ananas
  • Broskve a nektarinky
  • Papája

A zkuste si vzít ovoce na výlet. Máte dvě možnosti. Buď ho pečlivě zabalíte do krabiček, které zaberou půlku batohu, nebo to risknete bez nich. To je pak ale velká šance, že v batohu v době svačiny najdete třeba místo šťavnatých meruněk jen rozmačkanou kaši. A krom hladu vám pak zůstanou ještě ulepené ruce i vše ostatní, co se v batůžku nacházelo. 

Užijte si léto bez starostí díky imunity drinkům FUA FUA 

Ale proč se vlastně takhle trápit, když to vůbec není potřeba? Vyměňte čerstvé ovoce za naše imunity drinky FUA FUA a dejte hnijícímu ovoci i hejnu mušek okolo navždy sbohem. Dvě balení FUA FUA drinku spolehlivě zastoupí vaši denní dávku ovoce, díky jejich praktickému balení se vám však obloukem vyhnou všechny výše zmíněné starosti. 

Sáčky FUA FUA jsou plné nejen lyofilizovaného ovoce, ale také zeleniny a superpotravin. Dlouho vydrží i v horkém počasí, v batohu na výlet ani v kabelce do práce vám nezaberou téměř žádné místo a jako bonus se skvěle hodí třeba i na přípravu osvěžujících letních drinků nebo domácí zmrzliny – a právě na tyhle pochoutky vám prozradíme recept zase v příštím článku, tak se těšte.  

post-img-5

Ideální je ovoce vypěstované na vlastní zahrádce, kde přesně víte, čím ho ošetřujete, a můžete ho utrhnout v nejlepší zralosti, kdy obsahuje všechny důležité enzymy a vitaminy. Kolik z nás ale má takovou možnost? Čerstvé ovoce je samozřejmě skvělou volbou, pokud máte tu příležitost. Pro ty, kteří tuto možnost nemají, je tu Fua Fua. Naše kvalitní ovoce v podobě lyofilizovaných smoothies vám zajistí přísun všech potřebných živin snadno a rychle, kdykoliv a kdekoliv.