DOPRAVA ZDARMA OD 1500 Kč.

Najděte rovnováhu s adaptogeny: proč kurkuma a zázvor nesmí chybět ve vašem jídelníčku

Bojovníci proti stresu, kteří dokážou srovnat vaše hormony do latě. To jsou adaptogeny – přírodní látky, pomáhající lidskému tělu lépe zvládat psychickou i fyzickou zátěž a dostat do rovnováhy hormonální i nervový systém. Zjistěte, jaké další účinky na organismus mají a proč jsou tak důležité pro vaše zdraví. Dnes si posvítíme hlavně na dva nejběžnější adaptogeny – kurkumu a zázvor, které najdete jako klíčové složky v našich zdravých imunity drincích FUA FUA.

Adaptogeny – co to je a jak vlastně fungují?

post-img-5

Adaptogeny jsou přírodní látky, které pomáhají lidskému tělu lépe se vyrovnávat se stresem a dalšími fyzicky a psychicky náročnými situacemi. Harmonizují hormonální a nervový systém, díky čemuž podporují rovnováhu vašeho organismu – pomohou vám zklidnit mysl v náročných situacích, nebo naopak zvýšit energii, když vám dochází síly.

Jejich hlavní výhodou je schopnost přizpůsobit se potřebám těla v různých podmínkách, a zlepšit tak vaši odolnost a celkovou pohodu. Adaptogeny najdete nejčastěji v rostlinách a bylinkách a lze je tak snadno zařadit do každodenního života – například prostřednictvím doplňků stravy, čajů nebo našich imunity drinků FUA FUA.

Kurkuma a zázvor – superpotraviny a silné adaptogeny, které najdete v imunity drincích FUA FUA 

Naše imunity drinky FUA FUA jsou nabité nejen ovocem a zeleninou, ale také superpotravinami. A právě mezi nimi se skrývají i velmi silné adaptogeny – kurkuma a zázvor:

Kurkuma

Kurkuma se právem řadí mezi nejznámější adaptogeny, a to díky svým silným protizánětlivým a antioxidačním vlastnostem. Její hlavní účinnou látkou je kurkumin, který pomáhá tělu zvládat stres a podporuje celkovou rovnováhu hormonů.

U mužů kurkuma podporuje zdravou hladinu testosteronu a přispívá k lepší regeneraci po fyzické aktivitě. U žen zase pomáhá harmonizovat hladinu estrogenu, což může zmírnit symptomy spojené s hormonální nerovnováhou, jako jsou menstruační potíže nebo symptomy menopauzy.

Kurkuma tak přináší dokonalou podporu pro zdraví těla i mysli, a právě proto ji najdete jako jednu z hlavních složek v našem zdravém smoothie FUA FUA Banán & Kurkuma, které je ideálním způsobem, jak jednoduše zařadit tohle blahodárné koření do svého každodenního jídelníčku.

Zázvor

Kořen zázvoru obsahuje aromatické látky, esenciální oleje a gingerol, který mu propůjčuje jeho výrazně pikantní chuť. Kromě štiplavé chuti však své hlavní složce, gingerolu, vděčí zázvor i za silné protizánětlivé a antioxidační účinky a schopnost podpořit regeneraci lidského těla po fyzické námaze či dlouhodobém stresu.

Podobně jako kurkuma, i zázvor přispívá u mužů ke zvýšení hladiny testosteronu a podpoře celkové vitality a ženám pomáhá vyrovnávat hormonální výkyvy například v období menstruace, těhotenství či menopauzy. Krom toho je zázvor také bohatým zdrojem vitamínu A, B1, B2, B6, C, E, sodíku, draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu, mědi, manganu a železa a je tak skvělým pomocníkem pro celkový restart vašeho organismu.

Jeho antioxidanty pomáhají chránit buňky před škodlivými volnými radikály. Tím podporují přirozenou obranyschopnost těla a pomůžou vám k vyšší odolnosti vůči infekcím a nemocem. Díky svým stimulujícím vlastnostem dokáže navíc zázvor také zvýšit hladinu vaší energie nebo zlepšit vám náladu, a tím předcházet únavě či fyzickému nebo psychickému vyčerpání.

  • vitamin A, B1, B2, B6, C, E
  • sodík, draslík, hořčík, vápník
  • fosfor, měď, mangan, železo

A právě proto má i on své čestné místo v žebříčku nejznámějších superpotravin a adaptogenů a stal se i jednou ze složek našeho imunity drinku FUA FUA Řepa & Jablko.

Objevte účinky dalších superpotravin 

Nepatří kurkuma ani zázvor mezi vaše oblíbence? Vyzkoušejte další z příchutí našich imunity drinků FUA FUA, plných ovoce, zeleniny a superpotravin, a vyberte si tu pravou přesně pro vás.

post-img-5